Βρίσκεστε εδώ:

Μαυρίκιος Ταϋλάνδη

Ο Μαυρίκιος είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά του συμπλέγματος Mascarenes και βρίσκεται ανατολικά της Μαδαγασκάρης. Οι περισσότεροι σε παράφραση τον λένε Αγιο Μαυρίκιο, όμως δεν είναι άγιος, είναι απλά... Μαυρίκιος. Θα μπορούσε σίγουρα όμως να είναι άγιος, αφού είναι μέγας θεραπευτής. Θεραπεύει την ψυχή και μας γεμίζει θετική ενέργεια.

Σ’ αυτό το νησί, που είναι ελκυστικό όλες τις εποχές του χρόνου, βρίσκει κανείς τον απόλυτο εξωτικό προορισμό. Αποτελεί ένα χαρούμενο μωσαϊκό πολιτισμών. Ινδοί, Ευρωπαίοι, Κρεολοί, Κινέζοι, Αφρικανοί και Μουσουλμάνοι ζουν εδώ αρμονικά και φτιάχνουν μια γοητευτική ατμόσφαιρα μέσα από τα διαφορετικά τους έθιμα, τις τοπικές γιορτές, τους χορούς και τις γεύσεις.

Αυτό το σπάνιο κράμα εθνικοτήτων και πολιτισμών αποτελεί ταυτόχρονα μια μελέτη για τους ανθρωπολόγους αφού οι κάτοικοι ζουν ήρεμα και συνεργάζονται, σεβόμενοι ο ένας τις παραδόσεις του άλλου. Αξιοζήλευτη είναι και η ομορφιά τους, καθώς το γοητευτικό Melange μόνο με στίχους μπορεί να αποδοθεί. Και όλα αυτά τυλιγμένα σε ένα ινδικό μυστήριο.

Τα διαφορετικά ενδιαφέροντα και τα ξεχωριστά θρησκευτικά στοιχεία, αλλά και ο αυθεντικός, παρορμητικός χαρακτήρας των Κρεολών, εκδηλώνονται στις ανοιχτές αγορές και στους χορούς τους. Ετσι χρειαζόμαστε πολλά... ζευγάρια μάτια για να απορροφήσουμε όλες αυτές τις πληροφορίες. Όσο για τη φύση, εδώ έχει την τιμητική της. Μια καταπληκτική ποικιλία πανίδας, παρθένα απάτητα δάση στο εσωτερικό της ενδοχώρας και εξωτικές παραλίες: αυτός είναι ο Μαυρίκιος με τροπικές μυρωδιές, σπάνιες γεύσεις, απέραντη γαλήνη, αξιοθέατα και υπαίθριες αγορές με εξωτικά φρούτα.

Η Ταϋλάνδη, γνωστή και ως Σιάμ, βρίσκεται στην Νοτιοανατολική Ασία. Θεωρείται από πολλούς ως η χώρα του χαμόγελου. Απέραντα ρυζοχώραφα, υπέρλαμπροι ναοί αφιερωμένοι στον Βούδα, τροπική βλάστηση και εξωτικές παραλίες με βαθυπράσινα νερά και άπειρα κοράλλια στο βυθό τους, συνθέτουν αυτόν τον επίγειο παράδεισο.

Θα σας εντυπωσιάσουν οι πύργοι, οι μεγαλοπρεπείς παγώδες και τα παράξενα αγάλματα μυθολογικών μορφών, όλα τυλιγμένα σε φύλλα χρυσού για να τονίζουν την υπερκόσμια λαμπρότητα του μεγάλου Βούδα.
Τα βουνά της Ταυλάνδης αποτελούν προεκτάσεις των Ιμαλαίων και από αυτά βγαίνει το πολύτιμο ξύλο τικ. Οι κάτοικοι της χώρας, εξαιρετικά φιλικοί και φιλόξενοι θα σας υποδεχτούν με μία ευγενική υπόκλιση (βάι) ενώνοντας τις παλάμες των χεριών και υψώνοντάς τα μέχρι το σαγόνι.

Φθάνοντας στη χώρα του χαμόγελου αξίζει να επισκεφτείτε το Πούκετ, το Σαμούι και φυσικά την πρωτεύουσα Μπανγκόκ.